torstai 9. syyskuuta 2010

Tatitus


Tänään kerättiin poikaporukka ja lähettiin metsään tattireissulle. Siis poimimaan herkkutatteja eli tatittamaan. Seurassamme oli ornitologi, joka opiskelee myös biologiaa, eli homma oli sen verran "hallussa" ettei koriin lähde mitään myrkyllistä tai pahaa. Hetken pyörittyämme metsässä kun kun puolukat pannussa alkoi sientä löytymään. Valioyksilöitä ja vielä laatua herkkutatti. Näistä könsikkäistä italian herkku´perseet maksavat maltaita.

Halpaako? ei, vaan ilmaista.

Valmistukseen ei joudu paljoakaan päätä rasittaa tai maustehyllyä raotella. Voissa paistelee sipulia, heittelee tatit sekaan, suolaa ja kermaa. Siinä on sienikastike.
Perunat ja kerman joutui ostamaan.

TP 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti