Paistettua tofua, tartarkastiketta ja höyrystettyä parsakaalia porkkana-auringonkukansiemen-salaatti-pedillä.
Tarvitset:
Paketin maustamatonta tofua
Nipun parsakaalia
Soijakastiketta
Voita
Petiin:
Pari porkkanaa
Auringonkukansiemeniä
Vähän lehtisalaattia
Oliiviöljyä
Tartarkastikkeeseen:
MajoneesiaKurkkusalaattia
Random yrttejä
Valkosipulia
Sitruunamehua
Aluksi valmistetaan tartarkastike, jotta se saa hieman vetääntyä ja maustua ennen tarjoilua. Olen monesti yrittänyt valmistaa tartarin joka ois yhtä hyvää kuin koulussa tarjottiin kalapuikkojen kyljessä. Tämä oli vielä parempaa.
Puolet majoneesia, puolet kurkkusalaattia, itse käytin svenssoneista ostettua BostonKurkaa, mutta varmaan mikä vaan, paitsi sinappinen kurkkusalaatti käy vallan mainosti. sekoita huolella, lisää valkosipulimurskaa pari kynttä, yrttejä (ruohosiplaa ja persiljaa) ja pieni löräys soijakastiketta ja sitruunamehua. Vatkaa huolella, siirrä jääkaappiin maustumaan.
Sitten peti, paahda auringonkukansiemeniä kuumalla pannulla sellaisenaan kunnes ne on kullan ruskeita. Siirrä johonkin syvään astiaan ja lisää paahtamisen ohella raastamasi porkkanat ja silputut salaatinlehdet, lisää löräys oliiviöljyä ja sekoita.
Tofun paistoin reippaassa voissa tumman ruskeiksi molemmilta puolita (n 10min per puoli) ja lisäsin lopuksi löräyksen soijakastiketta pannulle.
Parsakaaleja höyrytin n 5min ja tarjoiltaessa lisäsin niiden päälle pikkiriikkisen voisulaa, se on ihan must parsakaalin kera, ystäväni Nirppis-Oskari sano että sitruunamehu on jees kombottaa parsakaalin kanssa, tiedä häntä.
"Extraordinaly oudstanding, no bullshit - pure bliss" -Naapurin Timppa
TP 9+
Tatitus ja reippailu... hihihihih. t. Ulla
VastaaPoistasahrami oli kylla erinomaista !!!
VastaaPoista