tiistai 4. toukokuuta 2010

Näppyläkastiketta ja parsan imeskelyä

Koska vapun jäljiltä on pari kassillista tyhjiä kekeflindoja, ja jälkivapun jäljiltä kassillinen tyhjiä vissyleilejä, Valmistuu tänään uunon keittiössä vähän hinta(hta)vampi ja tavallista monipuolisempi ateria. Nimittäin Lahtelainen perinneruoka Näppyläkastike. jonka lisäkkeena nautitaan Simon suosituksesta(tm) parsaa ja Emännän painostuksesta vihreetä salaattia.

noniin asiaan:

Näppyläkastike:
400g halvinta sika-nautaa mitä kaupast löytyy
1 purkki kuohukermaa
1 tölkki herkkusieniä
1 kpl sipulia
1 kiinalainen (kokonainen) valkosipla
ketsuppia, sinappia
random sälää mitä jääkaapist löytyy (täs tapaukses 2 slicee baconii, aurajuuston jämät)
mausteita, jauhoja.

pilko sipla, valkosipla ja nakkaa oliiviöljään pannulle, lisää hilust suolaa et sienist hävii varmasti tölkin maku. heitä pekonislicet ja jaukkikset perään, paista ruskeeks, lisää ketsuppii ja sinappii ja jauhoja suurusteeks , mausta, lisää vettä vähäsen et saat kaikki maut liikkeelle, paa levy pois päältä ja lisää kerma ja sekottele. peitä kattilal/foliol/lautasel/jollain.

salaatti:
nippu luomusalaattia (maistuu oikeesti paremmalle ja maksaa vähemmä valtsus)
kotimainen kurkku

pilko, heitä vatiin, oliiviöljyy pippurii ja jotain mausteita sekaa, vatkaa.


Parsa tekemiseen ohjeet löytyykin jo vallanmainiosta blogistamme: Ime parsaa?

lado lautaselle sillee et kolmasosa on parsaa,kolmasosa kastiketta ja kolmasosa salaattia ja näin lahtelais-ugandalainen ateria on valmis nautittavaksi, nauti!

työttömyyspisteet: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti