Koska läskit kokkaa tykimmin laihiksellakin, syntyi unskin keittiössä täänään mitä mainiointa ruokaa.
Jostain muistan kuulleeni, että selleri puhdistaa elimistöä, ja koska vappuni kestää yleensä juhannukseen (ja juhannukseni vappuun) on suuhun tullut ängettyä kaiken näköistä epäterveellistä sontaa käymistuotteiden lisäksi.
Mutta sellerihän on vitun pahaa! Siskonmakkarasoppaa syödessä harmittaa aina kun lusikkaan osuu selleriä. Sellerin maku on siis peitettävä mahdollisimman hyvin tai naamioitava selleri joksikin muuksi, mieluiten molemmat.
Lisäksi tomaatti jostain syystä närästää mua ihan helvetisti, ja koska olen jääräpää halusin kokata jotain mihin tulis normaalisti tomaattia ilman tomaattia.
Tässä siis resepti jossa selleri on naamioitu lasagnelevyiksi:
tarttet:
1pkt jauhelihaa (halleluja! lähikaupas oli ekaa kertaa kuukauteen, jos oot hibanozzi, korvaa soijarouheel)
wok-vihannespussin jämät
pussi pakastepinaattia
juustoa (mitä ny kaapis on)
valkoziplaa, juustokuminaa, suolaa, pippuria, jne mausteita mieles mukaan
sellerii biusan
herkkusienii
kaikkee randomii mitä kaapist löytyy
ziblaa
kermaa purkki
mölöä
täyte:
ruskista jaukkis ja samaa aikaa paista herkkusienet voissa sipulin kanssa toisella pannulla.
lisää jaukkiksen sekaan pinaatti ja wok-vihannekset anna kuplia/kiehua/paistua mössömäiseksi. lisää sieniziplasekotus. lisää sekaan juustoa ja anna sen sulaa mössöön, mausta mieles mukaan ja väänä levy pois päältä ja lisää kerma.
selleri:
paa vettä kiehumaan kattilaan, lisää suolaa
veistä selleri niin ohuiks levyiks ku saat ( tyyliin 3mm) ja anna niiden kiehua vedessä n 2-3min. nosta pois kuivumaan.
helahoito:
laita uunivuokaan vuorotellen täytettä ja sellerilevyjä lasagnelevyjen tapaan, aloita ja lopeta täytteellä. kun ämpäri on täys, lisää lopuksi maitoa ja heiluttele vuokaa silleen että maitoa virtaa joka loveen ja lasagne on hieman nestemäinen kokonaisuus
paista uunissa niin pitkään ku jaksat sopivalla lämpötilalla. ite pistin alkuun 200c ja jonku 45min jälkeen lisään päälle juustoraasteen ikäänkuin kanneksi ja alennan lämpötilaa johonkn 150 hujakoille, maltti on valttia lasagnen kanssa, lisää maitoa jos homma kuivuu käsiin.
TP: jaa-a vaikea ynnätä. helvetin hyvää tää oli, mutta ei niinkään halpaa joten sanosin että 7½
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti