sunnuntai 10. lokakuuta 2010

unskin lordinaamari


Pari viikkoo sitten tääl böndel kävi "rauhottumassa" toverini Nappari. Toki tälle Myllypuron Sheriffin virkaa hoitavalle raskaan työn raatajalle piti vääntää kunnon pöperöt, se meinaa osaa arvostaa vaivalla laitettua hyvää ruokaa. Napparin Penthousen aamuun kääntyvillä töllöntapitussessioissa on ollu tapan vetää napparin veivaamaa känkkyy, joten päätin näyttää omat paitsaskilssini ja veivasin pizzaa. 

Aluks vähän pizzafilosofiaa, kaiken a ja ö on pizzan pyhä kolminaisuus: Pohja, Tomaattikastike ja Juusto (PTJ). Nämä kolme hommaa kun hoitaa hyvin, ni ei voi mennä pahasti mönkään.. ei niil täytteil niin  välii ees, tai ei niitä ees oikeestaa tarvi, jos on kolme perusasiaa hallussa.

Pohja: http://www.wanhakauppahalli.com/reseptit/pikkusuolaista/PIZZAPOHJA.htm käytin muistaakseni tota ohjetta, ihan perusjuttu, ens kerral koklaan sellast joka on 48h muhimas jääskäris enne veivausta.

Tomaattikastike:
1 purkki paseerattuu luomutomaattii
puska basilikaa
parmesaania (ei sitä vitun valmisjauhetta, se EI OLE parmesaania, vaan jotain epämäärästä paskaa)
valkosipulii huolel
oliiviöljyy
vähä hunajaa
mustapippurii
löräys valkkaria
vitusti aikaa

Ainesosat sekasin kattilaan sekottele ja anna kuplii monta tuntii ykkösellä, muuten tulee huoltsigaa ja paskaa, jota emme kehtaa napparille tarjoilla.

Sit yks juttu on kans ihan ehdoton, meinaan pizzakivi, sellanen jostain kermasavesta tms duunattu stemu joka laitetaan kylmään uuniin ja lämmitetään uuni 250 asteiseks, ja lyödää lätty kivelle. muuttaa uunis ei es kovin huoltsigaks kiviuuniks..

Täytteen täs pitsas oli chorizoo, salamii, auraa, kuivaporoo, punasipulii, ja mozzarella-emmentaal  raastetta, ja juustohan pizzassa laitetaan suoraan tomaattikastikkeen päälle, ja sit vast loput meiningit...

nautitaan punkun ja tuoreen rukolan kera, vittu et oli hyvää

TP 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti