Tarvitset:
Palan hirveä
Tölkin tummaa olutta (0.5l)
Sipulia
Bataattia
Pekonia
Valkosipulia
Suolaa
Oliiviöljyä
Timjamia
Mustapippuria
Ens alkuun hirvi pitää siivota, eli kaikki lihaskelmut jne paskat vuollaan kylmästi mäkeen. sen jälkeen hierotaan hirven pintaan karkeaa merisuolaa ja timjamia. sen jälkeen tökätään hirvi pakastepussiin jonne lorautetaan öljyä ja valkosipulia huolella. annetaan marinoitua jääkaapissa n 3-5h. hyvä välillä käydä hieromassa ja kourimassa paistia kuin utaretta ikään.
paisti marinoinnin jälkeen
Kun hirvi on marinoitunut sopivan aikaa, siivoa hirvestä valkosiplat jne mäkeen, jätä kuitenkin öljyä hieman pintaan. seuraavaksi lämmitä mieluiten valurautapannu helvetin kuumaksi ja paista hirvikönttiä vain hiukan, siten että se menee niinkun umpeen, ettei mehut pääse poistumaan.
Nonni, sitte itse asiaan. Siirrä paisti mieluiten saviseen vuokaan, ja kääri se pekoniin!
paistimittarilla ei muuten tehny hevonveetä.
kun se on kääritty, lisää vuokaan tölkki tummaa olutta (käytettii nikolain tummaa). Tunti uunissa 200 astetta jonka jälkeen lisää sekaan sipulia, valkosipulia ja bataattia kuutioina. kansi päälle ja 150-175 asteessa toinen tunti.
lopputulos: helvetin hyvää! vois ostaa lutkun ja liittyä johonki metsästyskerhoon et pääsis nappaa osuudet kaadetuista sarvipäistä
TP: taas kymppi, hirvi ilmasta ja rehut + tölkki bissee ei maksa about mitään
ps, lisättii läpällä tollaset kuukle-mainokset tohon, ollaan lyömässä nääs rahoiksi: 2,6€ jo kasassa. sillähän saa helvetin monta euroshopper-tonnikalapurkkia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti